Csöpp és Potty blogja

Csöpp és Potty blogja, totyogósoknak és bilizést tanulóknak valamint szüleiknek

Csöpp és Potty honlapja

Friss topikok

2009.11.19. 08:37 csöpp és potty

Miért nem ugyanaz a Kisvakond, mint 1974-ben?

A kisded imádja a mesekönyveket. Egyrészt vásároltunk is neki, másrészt elővettük a mi saját könyveinket (még az özönvíz előtti időkből). Ahogy nézegettük a könyveket, a képek mind beugrottak, hogy melyiket szerettük nézegetni, és olyan mélyen voltak beleivódva a legapróbb részletek is az agyunkba, hogy magunk is elcsodálkoztunk.

Aztán levontuk a tanulságot: ahogy mi emlékszünk ennyi év után a képekre, úgy a kisded is fog, és vizuális kultúrája nagyban fog függeni attól, hogy milyen könyveket adunk a kezébe. Úgyhogy kiadtuk a parancsot a magunk számára: csak nagyon igényesen megrajzolt, apró részletekig kidolgozott képeskönyvet fogunk venni.

Előkerült a régi Vakond nadrágja mesekönyv is. A kisded azzal kel, azzal fekszik, bármit megtesz egy jó vakondozás érdekében, és a könyvet nem lehet úgy eltenni, hogy ne balhézna miatta - pedig néha kell vacsorázni, fürdeni is...Bár elég korán megtanítottam lapozni, és anno még vastagabb lapokkal készítették a mesekönyveket, azért kezd látszani a 74-es kisvakondon a használat és a rajongás.:))) Gondoltam, utánanézek, lehet-e venni ugyanilyet vagy hasonlót. Nem lehet. Ugyanis a ma kiadott kisvakond könyvek kisvakondja már nem ugyanaz a vakond. A régi sokkal barátságosabb, szebben kidolgozott volt. Íme:

 Forrás: websztar.origo.hu

 

 

 

Forrás: saját fotó az 1974-es kiadásból

 

 

1 komment

Címkék: kisvakond mesekönyv vakond vizuális nevelés


A bejegyzés trackback címe:

https://csoppespotty.blog.hu/api/trackback/id/tr101535953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ftk 2009.11.20. 21:24:50

Ez nem most változott, az én kb. nyolcvanas évekbeli kiadásomban már a mostani van, a 74-essel már nem találkoztam.
süti beállítások módosítása