Csöpp és Potty blogja

Csöpp és Potty blogja, totyogósoknak és bilizést tanulóknak valamint szüleiknek

Csöpp és Potty honlapja

Friss topikok

2009.10.22. 15:46 csöpp és potty

Miért kell nézegetni a pelenka tartalmát?

Azok a felnőttek, akiknek nincs gyerekük, el sem tudják képzelni, mit tudnak foglalkozni a kakival a kisgyerekes szülők, és miért forog a világ a pelenka tartalma körül.

A válasz egyszerű: arról, hogy mi zajlik a baba emésztőrendszerében, mennyire fejlett már az emésztőrendszere, sehogy máshogy nem tudunk meggyőződni, csak úgy, ha jól megnézzük, mi van a pelusban. Néhány figyelmeztető jel:

  • Kisbabáknál zöld vagy zöldes színű széklet: azt mutatja, hogy az epefesték nem tudott lebomlani, gyorsan átfutott a picin a tej. A gyerekorvos szerint egyszer-egyszer előfordulhat.
  • Nyálka: legtöbbször azt mutatja, hogy valami irritálta a baba beleit. Ha fáj a pocak, és utána nyálkás a pelenkatartalom, akkor szegény babánk sajnos tényleg pocsékul érezhette magát.
  • Hasmenés: bizonyos ételektől, gyümölcsöktől különösen gyakran előfordulhat (pl. körte), ilyenkor akármilyen jó étvággyal is evett a gyerek, ritkábban és kevesebbet kapjon.
  • Emésztetlen darabok: akkor kell különösen figyelni, amikor 7-8 hónapos korban elkezd darabosabb ennivalót kapni a baba. Jelezni kell a gyerekorvosnak az épp aktuális helyzetet.

Egyébként megjegyzem, felnőtteknél is rengeteg információt ad a széklet állapota, de érdemben csak a kínai orvoslás foglalkozik vele.

Szólj hozzá!

Címkék: kaki pelenka


A bejegyzés trackback címe:

https://csoppespotty.blog.hu/api/trackback/id/tr81467905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása