Csöpp és Potty blogja

Csöpp és Potty blogja, totyogósoknak és bilizést tanulóknak valamint szüleiknek

Csöpp és Potty honlapja

Friss topikok

2009.10.07. 10:04 csöpp és potty

Az alma csodája - segít a baba pocakján

Nincs annál pocsékabb érzés, mint amikor az ember látja a kisdeden, hogy rossz a pocakja, hasmenése van, vagy épp székrekedése. Mindkét esetre ajánlják az orvosok az almát, egészen piciknek pár mokkáskanál almalevet. (Ó, milyen gyorsan is fut az idő, szinte tegnap volt, amikor a kisdednek még mokkáskanállal adtuk az almalevet, most pedig már bedörgöl egy akkora almát főve, mint a feje.:))) Az almát egyébként néhány szem szegfűszeggel és egy kis darab egész fahéjjal szoktam főzni, minden egyéb ízesítés nélkül.)

Most olvasom, hogy a terhesség alatt fogyasztott alma a kutatások szerint segít abban, hogy megelőzzük a baba asztmáját. De amiről én írtam:

Rosttartalmának egyharmadát a pektin adja, mely javítja az anyagcserét, savtartalma pedig a bélmozgást serkentve kedvez az emésztési folyamatoknak. A székrekedés és hasmenés egyaránt orvosolható vele. Megköti a bélben a rákkeltő (carcinogén) anyagokat, így csökkenti a vastagbél daganatok kialakulásának kockázatát.

Fontos a koleszterin elleni harcban, és kiváló hatású cukorbetegség esetén is, mivel a vékonybél falát bevonva csökkenti a cukor felszívódását. A légutak tisztításával a gyulladás leküzdésében játszik szerepet.

Forrás: www.webbeteg.hu/index.php

Szólj hozzá!

Címkék: alma baba hasmenés székrekedés babapocak


A bejegyzés trackback címe:

https://csoppespotty.blog.hu/api/trackback/id/tr1001430913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása